Gekwalificeerde medewerkers:

Optimmo wordt gedragen door een team van specialisten, in nauw contact en overleg met elkaar en onder de vleugels van de gedreven en betrokken zaakvoerders. De makelaardij is specialistenwerk waar ontzettend veel komt bij kijken in tegenstelling tot wat velen denken.

Complexe en veranderende wetgeving:

De regelgeving in deze materie is complex en verandert voortdurend. Een foutje hiertegen kan heel grote gevolgen hebben en zelfs tot de nietig verklaring van de verkoop leiden.

Kennis van de lokale markt:

Optimmo kent zijn werkgebied door en door, dankzij de vele transacties die wij in 18 jaar hebben gerealiseerd. We kennen de wijken, de buurt, het type bewoners en de gemiddelde budgetten. We geven realistisch advies over de verkoopprijs, de inschatting van de verkoop termijn, alsook suggereren wij welke zaken je best aanpast om je eigendom nog beter verkoopbaar te maken alsook welke aanpassingen overbodig zijn.

Netwerk:

Optimmo heeft een groot netwerk aan potentiële kopers en verkopers, onderhoudt nauwe contacten met investeerders alsook met collega makelaars om over de kantoorgrenzen heen de beste kandidaat voor uw eigendom te vinden. Daarenboven heeft het eigen Optimmo netwerk 4 kantoren die dagelijks info aan elkaar uitwisselen.

Tijdswinst:

Er kruipt zoveel meer tijd dan verwacht in de voorbereiding, in het opvragen van de juiste attesten, in het promoten, en heel zeker in het organiseren van de juiste bezoeken. Tot vervelens toe komen kandidaten niet opdagen en zorgt dit voor grote ergernis. Op die manier wordt kostbare tijd verloren. Bovendien tonen Nationale Statistieken aan dat huizen veel sneller, maar ook efficiënter via makelaars worden verkocht dan rechtstreeks tussen particulieren.

Marketingbudget:

Het marketingbudget van Optimmo is veel groter dan wat je zelf kan spenderen. Bovendien weten wij uit ervaring welke kanalen het efficiëntst zijn voor welk type eigendom. We hebben een waaier van mogelijkheden uit eigen site, portaalsites, geschreven media, social media, lokale verenigingen,……enz.

Onderhandelen:

Optimmo zijn specialisten in het onderhandelen, het is dan ook onze dagelijkse job. De juiste vraag op het juiste moment, het lijken details, maar ze maken vaak het verschil tussen een resultaat en een optimaal resultaat. Bovendien kunnen wij de transactie emotioneel loskoppelen, en bekijken wij de onderhandeling puur in het belang van onze opdrachtgever. Als eigenaar is er altijd een band van emoties, herinneringen, ….met de eigendom. Veelal zijn die een stoorzender in de goede afhandeling van een verkoop. Je laat deze gevoelens er dan ook beter buiten.

Ontzorgen:

Een vastgoed transactie brengt altijd stress mee, het is ook vaak een 1-malige actie, en bovendien is er altijd de factor onwetendheid. Als Optimmo zorgen wij ervoor dat die overlast tot een minimum wordt beperkt en dat jullie gedurende het verkooptraject gespaard blijven van slapeloze nachten. In een voortrazende maatschappij waar we allemaal geleefd worden, hebben wij een cruciale rol te spelen en onze opdrachtgever zoveel mogelijk te ontzorgen. Heel veel klanten vertellen ons achteraf dat ze onderschat hadden hoe intensief en betrokken we met onze taak omgaan.

Tarieven:

Optimmo garandeert jullie een tarief op maat van de verkoop. We willen het fabeltje ontkrachten dat de makelaar teveel geld vraagt. Als Optimmo leggen we uit en tonen we aan wat we allemaal doen, en daar staat een prijs tegenover, maar wel de juiste prijs. Elke transactie is ook anders, het is die ervaring die zich vertaalt in een tarief waarbij alle partijen zich goed voelen.

Vertrouwen:

Optimmo onderscheidt zich van collega’s door het besef te koesteren en te bewaken dat wij een uiterst vertrouwelijke en belangrijke transactie voor jullie begeleiden. We zullen dan ook altijd proberen jullie gestelde vertrouwen te respecteren en te verdedigen. We beseffen als geen ander dat jullie verkooptransactie cruciaal is, en nemen die taak dan ook ter harte. Deze visie wordt dagdagelijks en voor het ganse Optimmo team benadrukt.